INICI ÍNDEX RUTES MAPA DE RUTES IMPRIMIR MAPES
 

.

LES RUTES DE CICLOTURISME DE L'ADAC 

Nº 2

 CASTELL  D'EMPORDÀ 

 

L’Estartit – Torroella de Montgrí – Gualta – Serra de Daró – Castell d’Empordà – Ullastret – Llabià – Gualta – Torroella de Montgrí – L’Estartit

Descripció de la ruta per a bicicleta:

El camí comença al cor de la Costa Brava, davant de l’oficina de turisme de l'Estartit. Seguim l’antic itinerari que unia aquesta població amb Torroella de Montgrí, on resseguint els rius Ter i Daró passem per les poblacions de Gualta, Serra de Daró, vora de Matajudaica, i arribem a Castell d’Empordà.

  A la fi del segle XIII el comte d’Empúries Ponç V féu aixecar una fortalesa en aquest lloc, el turó de Marenys, ja que era fronterer amb el domini reial de Girona. L’únic vestigi conservat de la muralla és un portal adovellat de mig punt.

  En direcció cap a Ullastret passem davant l’església de Sant Martí de Llaneres, datada el 1101 i amb nombroses reformes posteriors.

  A Ullastret s’hi poden admirar notables restes medievals, el conjunt del poble ha estat declarat monument històricoartistic. A uns dos quilòmetres s’hi troben les importants restes arqueològiques de la ciutat ibèrica d’Ullastret.

  Ja de tornada passem per Llabià, punt alt que ens ofereix una bona panoràmica de la zona, un altre cop per Gualta, Torroella de Montgrí i l'Estartit.

  Medi natural: conreus de regadiu i d’olivera.

Narcís

 

 

.

Exemples generals de tipus de vial 

.

KM

DESNIVELL ACUMULAT M RECOMANAT ÚS GPS VIAL TIPUS
CARRETERA PISTA ENQUITRANADA CARRIL BICI PISTA DE TERRA CORRIOL

45

207      
.
.plt/zip   word/zip

.