INICI ÍNDEX RUTES MAPA DE RUTES IMPRIMIR MAPES

.

LES RUTES DE CICLOTURISME DE L'ADAC 

Nº 5

SANTA CATERINA

 

L’Estartit – Sobrestany – L’Abolleria - Bellcaire d’Empordà – Sta. Caterina -  Ullà – Torroella de Montgrí – L’Estartit

Descripció de la ruta per a bicicleta:

Aquesta sortida de cicloturisme comença davant de l’Oficina de Turisme de l’Estartit. Agafarem l’antic camí que unia aquest poble amb Torroella de Montgrí i a uns tres quilòmetres el deixarem per seguir el camí que travessa les Dunes. Aquest paratge està format per turons de sorra que la tramuntana (vent del nord) va transportar en èpoques passades des del golf de Roses, aquestes dunes estan ara fixades per un esplèndid bosc de pins.

Passarem per davant de Sobrestany, un petit nucli de cases que rep aquest nom pel fet que antigament en aquest lloc hi havia un petit llac ara dessecat. També s’hi troba el Parc Animal de Sobrestany, que pot merèixer una visita: http://personal2.iddeo.es/parcanimal

A Santa Caterina hi arribarem per una vall estreta i plena de vegetació fins a l’incendi de l’estiu del 2004. Hom creu que l’ermita  va ésser fundada el 1392 per frares provinents de Montserrat i modificada al segle XVIII. L’Aplec de Santa Caterina (festa popular a l’aire lliure) té molt de ressò a la comarca; a finals de novembre, per la diada, la vall s’omple de gent que va a la tradicional festa.

Ja de tornada, passarem per Ullà, Torroella de Montgrí i la Gola, nom de la desembocadura del riu Ter on podrem contemplar unes boniques vistes del mar i de les illes Medes.

En direcció a l’Estartit  procurarem passar ben a prop del mar per gaudir del paisatge i per on no s’enfonsin les bicicletes a la sorra. El passeig Marítim ens portarà de nou davant l’Oficina de Turisme de l’Estartit on acabarà l’itinerari.

Narcís

 

 

.

Exemples generals de tipus de vial 

.

KM

DESNIVELL ACUMULAT M RECOMANAT ÚS GPS VIAL TIPUS
CARRETERA PISTA ENQUITRANADA CARRIL BICI PISTA DE TERRA CORRIOL

38

337        
.
.plt/zip   word/zip

.