INICI ÍNDEX RUTES MAPA DE RUTES IMPRIMIR MAPES
 

.

LES RUTES DE CICLOTURISME DE L'ADAC 

Nº 6

 PALS 

 

Torroella de Montgrí – Gualta – Fontanilles – Palau-sator – Peratallada – Sant Feliu de Boada – Pals – Camping El Delfín Verde –  Mas Pinell – Torroella de Montgrí

Descripció de la ruta per a bicicleta:

Aquesta ruta de cicloturisme ens portarà per una zona molt planera, farcida de camins amb senyals i indicadors per fer recorreguts amb bicicleta. Els atractius principals són el paisatge de l’Empordà, els camps d’arròs, la desembocadura del riu Ter, i la visita a uns pobles (Palau-sator, Peratallada, Pals) que són bella mostra de l’arquitectura medieval de la zona.

Cal advertir que aquesta ruta no és recomanable de fer en èpoques plujoses, ja que els camins entre Pals i la Gola poden estar molt enfangats.

Sortirem de l’aparcament d’un supermercat de la part sud de Torroella de Montgrí i passarem pel pont que ens menarà a l’altre costat del riu Ter per agafar un corriol a mà dreta en direcció a Gualta,  travessarem aquest poble pel llarg. Continuant cap al sud passarem primerament per Fontanilles i després per Palau-sator i Peratallada, val la pena perdre’s pels carrerons d’estructura medieval d’aquests dos últims pobles. No us deixeu l’església de Sant Esteve de Peratallada!..., a més, és sorprenent l’elevat nombre de restaurants que trobareu en aquest poble.

El Pedró, antic barri medieval de Pals, ara molt restaurat, serà el nostre proper objectiu digne de visita. Els camps d’arròs i la Gola (desembocadura del riu Ter) tancaran la llista de llocs d’interès d’aquesta ruta cicloturística pel Baix Empordà.

Tornarem a Torroella de Montgrí tot resseguint el riu Ter.

Nota: el camí de tornada des de la Gola es pot fer, com a alternativa, per una carretera de tercer ordre que passa quasi paral·lela al camí proposat, està enquitranada i és prou tranquil·la fora de la temporada turística (mireu el mapa).

Narcís  

 

.

Exemples generals de tipus de vial 

.

KM

DESNIVELL ACUMULAT M RECOMANAT ÚS GPS VIAL TIPUS
CARRETERA PISTA ENQUITRANADA CARRIL BICI PISTA DE TERRA CORRIOL

35

117    
.
.plt/zip   word/zip

.