INICI ÍNDEX RUTES MAPA DE RUTES IMPRIMIR MAPES
 

.

LES RUTES DE CICLOTURISME DE L'ADAC 

Nº 9

MIERES

 

MieresEl Torn - El Sallent - Santa Pau - Sant Martí Vell - El Sallent - El Torn - El Collell - Sant Miquel de Campmajor - Falgons - Mieres

 

Km

parcials

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Km

totals

 

Mieres

 

0,0

- Comencem la ruta a Mieres. El poble està situat al costat de la carretera GI-524, al quilòmetre 19, entre Sant Miquel de Campmajor i Santa Pau.

- Sortim de Mieres i enfilem la GI-524 cap a l’esquerra, en direcció a Santa Pau.

0,0

0,18

- Tot seguit, tombem a la dreta en un trencall seguint els indicadors d’El Torn i Santa. Maria del Collell.

- Seguint per aquesta carretera, que és asfaltada i poc transitada, entrarem al municipi de Sant Ferriol.

0,18

3,20

- Deixarem un trencall a mà dreta amb la indicació de Santa. Maria del Collell - 1,2. Més endavant, a la tornada, agafarem aquest trencall.

3,38

 

El Torn

 

0,80

- A l’entrada d’El Torn trobem un trencall a mà esquerra que haurem d’agafar. Abans, si ho volem, ens podem apropar al petit nucli del poble per visitar-lo i veure la seva església, amb una placeta al darrere i una font amb una curiosa inscripció.

- Seguim aquesta pista asfaltada en força bon estat i amb algunes pujades i baixades sense gaire dificultat.

- A 2,20 km d’El Torn passarem l’explotació La Torroella de Sallent. Després continuarem entre bonics camps, on potser podrem veure pasturar els animals de les explotacions ramaderes, fins que arribem a El Sallent.

4,18

 

El Sallent

 

3,80

- Retrobem la carretera GI-524 després d’una última pujada. Poc abans, trobem una pista a la dreta que podem agafar si volem arribar-nos a visitar el petit nucli d’El Sallent (municipi de Santa Pau).

- Seguim la GI-524 cap a la dreta fins a arribar al poble de Santa Pau. Visitar-lo val la pena.

7,98

 

Santa Pau

 

3,90

- Al final de la recta de Santa Pau, arribem a un semàfor i tot seguit tombem cap a la dreta pel carrer de Sant Martí.

11,88

0,87

- Baixant per una pista asfaltada, arribem a una cruïlla. Tot recte, se’ns indica la direcció de Sant Martí Vell, una bonica ermita dins del mateix terme de Santa Pau. Anem a la dreta i hi arribarem igualment.

- A partir d’aquí, seguirem les indicacions del GR-2 per tornar a Sant Vicenç de Sallent / El Sallent.

12,75

 

Sant Martí Vell

 

0,48

- Arribem a una bifurcació. Anirem a l’esquerra si volem visitar l’ermita de Sant Martí Vell, que veiem enlairada a mà esquerra; té bones vistes i es presta a fer una parada. Per pujar a l’ermita, ho haurem de fer a peu.

- A partir de la bifurcació continuarem tot recte seguint sempre les indicacions de "Sant Vicenç de Sallent – GR-2". La pista deixa de ser asfaltada i en alguns trams es fa una mica pedregosa.

13,23

1,00

- A 1 km de la bifurcació, passem per una casa molí. Continuem seguint les marques del GR-2.

14,23

0,26

- A 260 m de la casa trobem un indicador. Deixem el trencall a mà dreta que ens conduiria a la carretera i continuem seguint sempre la direcció del GR-2 fins a Sant Vicenç de Sallent.

- Durant els següents 300 m trobarem que la pista és completament recoberta d’herba.

14,49

0,30

- Tot seguit, arribem a la cruïlla amb la carretera GI-524. Continuem seguint les marques del GR-2, tombant cap a l’esquerra i seguint un rètol que ens indica La Carreteria, residència casa de pagès. A partir d’aquí, la pista tornarà a ser asfaltada.

14,79

0,90

- A 900 m la pista es bifurca i deixa de ser asfaltada. Hem de seguir la de la dreta. Les marques del GR-2 ens ajuden a no perdre la pista.

- El camí es fa pedregós i comença a baixar pel mig del bosc. Haurem de baixar de la bicicleta.

15,69

0,50

- Després de la baixada arribem a una bifurcació del camí. A mà esquerra tenim un pont i un bonic salt d’aigua amb unes gorgues.

- Si agaféssim el camí de la dreta sortiríem a la carretera força a prop de Sant Vicenç de Sallent, és potser la possibilitat més còmoda, tot i que trobarem una pujada.

- Nosaltres hem optat per continuar seguint les marques del GR-2, cap a l’esquerra, passant el pont. El camí es convertirà en un corriol al costat del riu i abans d’arribar a El Sallent ens haurem de carregar breument la bicicleta a l’esquena per enfilar-nos fins a l’asfalt, però tot plegat no ens ha de resultar gaire complicat.

16,19

0,67

- Sortirem al costat d’un pont modern amb baranes de ferro, a l’entrada de la finca particular de Rocacorba a Sant Vicenç de Sallent.

- Passarem el pont i pujarem fins a retrobar la carretera GI-524. A partir d’aquí refarem el camí que havíem fet a l’anada fins a El Torn.

16,86

 

El Sallent

 

0,30

- Recordem que hem d’agafar la baixada al costat de la casa que tenim a mà esquerra en el revolt de la carretera (és l’antic Hostal de la Camància que té les lletres mig esborrades). El camí és una mica de mal veure des d’aquest punt, però està indicat amb un petit rètol de "camino rural".

- De seguida trobem una bifurcació on continuarem cap a la dreta i seguirem aquesta pista tot recte fins a El Torn, refent el mateix camí que ja coneixem de l’anada, entre camps i explotacions ramaderes.

17,16

 

El Torn

 

3,80

- Arribem de nou al nucli d’El Torn i continuem, trencall cap a la dreta, en direcció Mieres.

20,96

0,80

- A uns 800 m arribem al trencall que hem deixat abans amb l’indicador de Santa Maria del Collell – 1,2 (El Collell). L’agafem cap a l’esquerra.

- Si seguíssim tot recte tornaríem al punt de sortida (Mieres, que és a 3,2 km) i hauríem fet una volta d’uns 25 km.

21,76

 

El Collell

 

1,20

- Trobem un trencant a mà esquerra. L’hauríem de seguir per arribar al davant del Santuari i fer-hi una visita. Hi trobarem també un bar i restaurant.

- Seguim tot recte cap a Sant Miquel de Campmajor.

22,96

 

Pont de Can Prats

 

3,00

- A 3 km del trencall del santuari, podrem admirar a mà esquerra l’interessant pont romànic de Can Prats. Del s. XII.

- A 350 m del pont, trobem un trencall a mà dreta. El podem agafar si volem visitar l’església de Sant Miquel, amb una bona vista de la muntanya de la Mare de Déu del Mont al fons.

25,96

 

Sant Miquel de Campmajor

 

1,33

- Seguint tot recte, arribem al nucli de Sant Miquel de Campmajor i a la carretera GI-524.

- Haurem de parar molta atenció perquè l’haurem de seguir cap a l’esquerra, durant 100 m. Tot seguit, trencarem a la dreta, per agafar la GIV-5246 en direcció a Falgons (terme de Sant Miquel de Campmajor).

27,29

0,10

- Al trencall, uns rètols indicadors ens donen el número d’aquesta carretera secundària i la distància fins a Falgons, 5 km. Serà un tram amb asfalt en bon estat, però amb algunes pujades.

- A 1,6 km de Sant Miquel per aquesta carretera trobarem un trencall a mà esquerra amb les indicacions: Pujarnol i Fang Aventura. Si volguéssim continuar cap a Girona, connectant amb la descripció que fem en la ruta Sant Miquel de Campmajor – Girona agafaríem aquest camí.

27,39

4,30

- A 4,3 km de Sant Miquel, poc abans del nucli de Falgons, passem pel davant del Castell de Falgons s. XIII-XIV. És una propietat privada tal com ens avisen un parell de rètols per cada banda.

- A 200 m del castell trobem el rètol amb la indicació de Falgons.

31,69

 

Falgons

 

4,50

- Trenquem tot seguit a la dreta per una pista asfaltada que un petit rètol ens indica com a "Camí de Mieres". Des del trencall, veiem, a mà dreta, el nucli de Falgons amb el seu campanar.

- Passem el nucli de Falgons i continuem amunt seguint la pista sense agafar cap de les tres bifurcacions que trobarem a mà dreta.

36,19

0,68

- A dalt de tot de la pujada, si continuéssim de dret entraríem en una casa de pagès. A mà dreta, trobem un petit indicador que encara sembla provisional: "Mieres" i agafem aquest camí en forta baixada. La pista deixa de ser asfaltada durant uns 800 m i a uns 250 m passem a una fondalada que a l’hivern o si ha plogut pot ser glaçada o enfangada.

- De tota manera, aquesta pista està en obres d’asfaltatge que és previst que es completin properament.

- Continuem tot recte i aviat veurem a davant nostre el poble de Mieres.

36,87

2,32

- Trencarem a la dreta per anar cap a Mieres.

- Veiem com del poble en ressalta la seva església enlairada, dedicada a sant Pere.

39,19

0,70

- I, tot seguit, a 70 m, trenquem altre cop a la dreta per dirigir-nos cap al nostre punt de sortida.

- De tota manera, també podríem continuar recte i fer una volta al poble en bicicleta, ja que és força extens, abans de donar per conclosa la nostra ruta.

39,89

0,55

- Quan arribem de nou a l’entrada del poble, al costat de la GI-524 haurem cobert uns 40 km de ruta.

- A Mieres, hi trobem dos restaurants, el Puig sa Llança i Can Met, tots dos molt a prop de la carretera.

40,44

 

Mieres

 

Sara Puigdemont – Abril de 2005

 

.

Exemples generals de tipus de vial 

.

KM

DESNIVELL ACUMULAT M RECOMANAT ÚS GPS VIAL TIPUS
CARRETERA PISTA ENQUITRANADA CARRIL BICI PISTA DE TERRA CORRIOL

40

681    
.
.plt/zip   word/zip

.