INICI ÍNDEX RUTES MAPA DE RUTES IMPRIMIR MAPES

.

LES RUTES DE CICLOTURISME DE L'ADAC 

Nº 11

GIRONA - L'ESTARTIT 

 

Girona – Sarrià de Ter – El Pont Major – Celrà – Sant Joan de Mollet – Flaçà – Sant Llorenç de les Arenes – Foixà – La Sala – Ultramort – Serra de Darò – Gualta – Torroella de Montgrí – L’Estartit

Descripció de la ruta per a bicicleta:

La ruta de cicloturisme de Girona a l’Estartit que proposem és ben diferent del que coneixem com a Vies Verdes (els carrilets d’Olot i de Sant Feliu de Guíxols), veritables bici carrils que ens porten al lloc de destinació sense pèrdua i amb pas exclusiu per a bicicletes. La nostra ruta és un conjunt de camins rurals que, ben enllaçats, ens faran arribar a l’Estartit. No hi ha cartells indicadors!, cal tenir, doncs, un mínim d’experiència a utilitzar mapes i a orientar-se sobre el terreny; un GPS i el track de la ruta hi poden ajudar. L’aventura està servida.

L’atractiu del recorregut (com indiquem a la ruta l’Estartit - Girona) el trobem a fer un desplaçament en bicicleta prou llarg, lluny dels automòbils i passant per camins i pobles amb un cert interès paisatgístic i cultural.

La ruta transcorre per camins rurals de terra o enquitranats, els més directes, tranquils i amb interès que hem trobat. A la sortida de Girona, per evitar els automòbils, passem per un corriol molt divertit que s’inicia a la passera del poliesportiu de Fontajau i ens porta fins al costat de Mobles BALTI, a l’autovia de Sarrià de Ter. Continuem per la vorera fins al Pont Major. El tram del Pont Major fins a Celrà s’ha de fer per una carretera molt transitada que per sort disposa de voral. En arribar a la zona industrial de Celrà ja agafem definitivament els camins tranquils. En el “full de ruta” hi trobareu més informació sobre el que acabem de comentar.

Bona pedalada!

  Narcís  

 

.

Exemples generals de tipus de vial 

.

KM

DESNIVELL ACUMULAT M RECOMANAT ÚS GPS VIAL TIPUS
CARRETERA PISTA ENQUITRANADA CARRIL BICI PISTA DE TERRA CORRIOL

47

184    
.
.plt/zip   word/zip

.