INICI ÍNDEX RUTES MAPA DE RUTES IMPRIMIR MAPES
 

.

LES RUTES DE CICLOTURISME DE L'ADAC 

Nº 13

RUTA DE LES ERMITES DE CALDES DE MALAVELLA

 

Caldes de Malavella – Franciac – Sant Andreu Salou – Santa Seclina – Sant Maurici – Sant Sebastià - Caldes de Malavella

Descripció de la ruta per a bicicleta:

Aquesta ruta transcorre pel mig de camps i boscos mediterranis entre el límit de les comarques de la Selva i el Gironès.

  Segueix el traçat del PR (petit recorregut) nomenat Ruta de les ermites de Caldes i està marcat amb senyals grocs i blancs (per consultar la ruta del PR podeu entrar a la pàgina web de l’Ajuntament de Caldes de Malavella:  www.caldesdemalavella.com/turisme/catala/itineraris.htm#i). Només en algun indret s’ha canviat un petit tram perquè el camí originari estava perdut.

La ruta passa majoritàriament per pistes de terra en més o menys bon estat, hi ha també alguns trams per carretera de tercer ordre i algun camí de carro gairebé desaparegut. El terreny és ondulat i no hi ha grans desnivells, però sí un munt de petites pujades i baixades; tot i això, és apta per a qualsevol persona habituada a anar en bicicleta.

  La ruta comença a l’estació de tren de Caldes de Malavella, travessa per sota de les vies i continua en direcció a Franciac. De l’església de Franciac es va a la de Sant Andreu Salou, al terme municipal de Cassà de la Selva, i d’allà a les ermites de Santa Ceclina (actualment convertida en casa de colònies), Sant Maurici (que està al costat del castell de Caldes) i Sant Sebastià (minúscula capella que està situada al costat d’una casa pairal).

  NOTES

  • Cal travessar la carretera C-235 en dos punts de la nostra ruta, en mesos d’estiu pot ésser molt difícil o perillós fer-ho, pel que proposem una ruta alternativa (variant) per evitar aquest problema. En el mapa de la ruta i en el full de ruta marquem aquesta variant en puntejat.

  • A Caldes de Malavella hi trobem serveis d’avituallament, restauració, hotelers i serveis mèdics. A Sant Andreu Salou hi ha aigua, i passat Santa Ceclina es passa pel restaurant El Molí de la Selva.
  • Caldes es troba a uns 20 km de Girona. S’hi pot accedir des de la carretera N-II de Girona a Barcelona, també des de la carretera de Girona a Llagostera i Platja d’Aro (amb el trencall en el punt on la variant passa per Cassà de la Selva), des de l’autopista A7, sortint a Vilobí i anant en direcció a Cassà de la Selva i des de l’Eix Transversal, per l’NII o per Riudellots i Cassà de la Selva.

Xesca - Joan

 

.

Exemples generals de tipus de vial 

.

KM

DESNIVELL ACUMULAT M RECOMANAT ÚS GPS VIAL TIPUS
CARRETERA PISTA ENQUITRANADA CARRIL BICI PISTA DE TERRA CORRIOL

39

369      
.
.plt/zip   word/zip

.