INICI ÍNDEX RUTES MAPA DE RUTES IMPRIMIR MAPES
 

.

LES RUTES DE CICLOTURISME DE L'ADAC 

Nº 16

VOREJANT LLAGOSTERA

 

Cassà de la Selva – Via Verda el Carrilet de Girona a Sant Feliu de Guíxols – Urb. els Escuts – Llagostera – Urb. Mont-rei – Ermita de Sant Vicenç d’Esclet – Cassà de la Selva

Descripció de la ruta per a bicicleta:

Aquesta ruta per a bicicleta transcorre dins la comarca del Gironès entre les poblacions de Cassà de la Selva i Llagostera i fa un petit tast de la comarca de la Selva vora Caldes de Malavella.

Com moltes de les rutes de cicloturisme que l’ADAC presenta, aquesta és també circular. Arrancarem davant l’antiga estació del carrilet de Girona a Sant Feliu de Guíxols, a la població de Cassà de la Selva, en direcció Llagostera per la Via Verda, en farem poc tros ja que la tenim molt coneguda i ara volem recorreguts inèdits...

Fugint dels grans desnivells, resseguirem el peu de les Gavarres pel mig de boscos d’alzina, roure i pi, i amb alguns conreus, per tranquil·les pistes de terra o asfaltades. Trobarem la Via Verda un altre cop prop Llagostera, la travessarem. En el mateix lloc travessarem la carretera C-253 (Vidreres – Llagostera – Platja d’Aro), cruïlla  perillosa, per això proposem una variant. Tornarem a travessar aquesta carretera més endavant, però aquest cop per un túnel molt divertit on caldrà anar en compte amb el cap, ja que és baix, i amb els peus, perquè sol haver-hi aigua (no és profund i el sòl és dur). Uns cartells que indiquen “CARRIL VERD” i “CARRIL GROC” ens descobriran en aquest lloc unes altres rutes per a bicicleta.

 Vorejarem  Llagostera pel sud, per ponent i enfilarem cap al nord tot tornant, aquí dominaran els camps de cultiu sobre els boscos. El nostre itinerari es farà més planer i sempre per pistes de terra o enquitranades. Trobarem pel camí algun rierol sense passallís que caldrà travessar... i l’ermita de Sant Vicenç d’Esclet poc abans d’arribar a Cassà de la Selva, on finalitzarem la ruta de cicloturisme a la mateixa estació del carrilet d’on hem sortit.

Nosaltres fem servir sovint algunes parts d’aquesta ruta com a alternativa a la Via Verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols ja que són tres recorreguts paral·lels comunicats en els seus extrems i ens descobreixen cada un d’ells llocs ben diferents.

NOTES:

  • VARIANT.- prop de Llagostera hi trobem la carretera C-253 (Vidreres – Llagostera - Platja d’Aro) que a vegades porta molt trànsit i pot ésser difícil o perillós travessar-la, recomanem en aquests casos fer la VARIANT que marquem puntejat al mapa i al full de ruta. La variant proposada escurça la ruta uns 2 km i es fa el primer tram per la Via Verda en direcció cap a Llagostera.
  • Serveis de  BAR o RESTAURANT a Cassà de la Selva, el restaurant Panedes vora la urbanització Els Escuts, i a peu de la Via Verda a l’entrada de Llagostera.

 

Narcís

 

.

Exemples generals de tipus de vial 

.

KM

DESNIVELL ACUMULAT M RECOMANAT ÚS GPS VIAL TIPUS
CARRETERA PISTA ENQUITRANADA CARRIL BICI PISTA DE TERRA CORRIOL

35

237    
.
.plt/zip   word/zip

.